Spel

Skribent

Anders Eklöf

6 maj 2024 | 13:30

Rykte: Nästa "Tomb Raider" utspelar sig i en öppen spelvärld

Det nya spelet om gravplundraren ska utspela sig i Indien, enligt källan.
Vi vet sedan tidigare att ett nytt spel med gravplundraren Lara Croft av Crystal Dynamics är på gång, som blir en fortsättning på de gamla spelen som förenar klassikerna med den senaste trilogin.
 
Det är även känt att spelet utvecklas med den moderna grafikmotorn Unreal Engine 5 och att Lara Croft ser ut så här:
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Nu ryktas det även att det nya "Tomb Raider"-spelet utspelar sig i en öppen värld, baserad på Indien.
 
"Med vidsträckta landskap, fri användning av motorcykeln, fallskärmen och Laras andra sätt att ta sig fram på kan hon obegränsat navigera över en stor karta och dess utmaningar", skriver läckaren V Scooper på sajten X, som tidigare har haft rätt.
 
Läckaren menar även att information om spelet ska dyka upp "snart" och att det ska släppas inom ett år, om det inte sker några förseningar.
 
Spoilervarning, men slutet av "Shadow of the Tomb Raider" antyder att nästa spel kommer utspela sig i Egypten – samt att hon kommer stöta på en Tyrannosaurus Rex, vilket går emot det aktuella ryktet om att det ska utspela sig i Indien.
 
Det är mycket Lara Croft på gång framöver då hon dyker upp i en animerad tv-serie på Netflix med Hayley Atwell ("Agent Carter"), med namnet “Tomb Raider: The Legend of Lara Croft”. Dessutom är en live action-serie på gång till Amazon Prime Video, som produceras av Phoebe Waller-Bridge ("Fleabag", "Indiana Jones and the Dial of Destiny").
 
Vad tycker du om öppna spelvärldar?
| 6 maj 2024 13:30 |