Spel

Skribent

Anders Eklöf

15 september 2023 | 13:45

Lara Croft återvänder i nygamla "Tomb Raider"-spel

"Tomb Raider I-III Remastered" bjuder på 90-talsnostalgi i ett nytt paket.
Under gårdagens Nintendo Direct fick vi veta att en samling kallad "Tomb Raider I-III Remastered" med de tre klassiska originalspelen från 90-talet är på väg.
 
I trailern får vi se att spelen fått uppdaterad grafik, men att du även kan växla till det klassiska utseendet.
 
Samlingen kommer till Nintendo Switch, Playstation 4, Playstation 5, Xbox Series X/S, Xbox One och PC den 14 februari 2024.
 
 
För någon som mig som aldrig spelat de tre första "Tomb Raider"-spelen är det verkligen lockande, speciellt med så charmig polygongrafik. För ett pris på cirka 300 kronor är det dessutom väldigt överkomligt.
 
Det är mycket på gång för gravplundraren Lara Croft just nu med en ny tv-serie på Amazon Prime Video med Phoebe Waller-Bridge ("Indiana Jones and the Dial of Destiny") i huvudrollen och en animerad Netflix-serie med Hayley Atwell ("Agent Carter").
 
Dessutom är ett helt nytt spel av Crystal Dynamics under utveckling, som är tänkt att bli en fortsättning på den klassiska originaltrilogin från 90-talet.
 
För ett tag sedan köpte svenska Embracer Group upp Crystal Dynamics och "Tomb Raider"-serien. Vi får väl se hur det går med det, då de på senare tid har sparat in en hel del pengar genom att lägga "Gollum"-studion och "Saints Row"-utvecklarna Volition.
 
Har du spelat de gamla "Tomb Raider"-spelen?
| 15 september 2023 13:45 |