Trailer

Skribent

Melody Sasha Ohlsson

15 september 2023 | 14:30

Brie Larson lär 50-talets hemmafruar om kemi och feminism

Den bästsäljande boken ”Lektioner i kemi” blir tv-serie på Apple TV+ och ingen mindre än Captain Marvel tar på sig förklädet för att lära kvinnor om matlagning, kemi och feminism.
I Apple TV+ nya serie ”Lessons in Chemistry” ser vi Brie Larson ta sig an rollen som Elizabeth Zott, en kvinna som på 50-talet sparkas från sitt arbete som kemist på grund av patriarkala värderingar i samhället.
 
Ensamstående mamma till en ung dotter som hon är har Elizabeth dock inte tid att sitta på rumpan utan tackar ja till ett jobb som kock i ett tv-program. Förvånande nog, för såväl tittare som henne själv, ger programmet henne möjlighet att inte bara bekämpa för dåligt jäst bröd utan även sexismen som genomsyrar 50-talet. I ”Lessons in Chemistry” får vi följa henne när hon går från att lära ut recept på läckra maträtter till att lära kvinnor landet över om feminism och kvinnlig frigörelse.
 
Serien är baserad på boken ”Lektioner i kemi” skriven av Bonnie Garmus och förutom att spela huvudrollen har Brie Larson även varit delaktig som producent. Serien är regisserad av Lee Eisenberg och förutom Larson ser vi Lewis Pullman, Aja Naomi King, Stephanie Koenig och Kevin Sussman spela några av karaktärerna från den populära boken.
 
De två första avsnitten har premiär på Apple Tv+ den 13 oktober och efter det följer nya avsnitt varje fredag.
| 15 september 2023 14:30 |