Film

Skribent

Alexander Svensson

6 maj 2024 | 20:30

Riddick återvänder! Vin Diesel spelar in "Riddick: Furya" i sommar

Vin Diesels intergalaktiska brottsling kommer tillbaka!
Efter femtioelva “Fast and Furious”-filmer är det lätt att glömma att Vin Diesel någonsin gjort något annat än att bryta fysikens lagar från förarsätet på sportbilar och grymta om sin ständigt växande familj. Men det har han, och nu är det dags att återuppliva en gammal klassiker: en fjärde “The Chronicles of Riddick”-film blir äntligen av!
 
“The Chronicles of Riddick” är en science-fiction-franchise som fokuserar på antihjälten Riddick (Vin Diesel) när han driver runt i universum och blir inblandad i diverse konflikter. De tre filmer som släppts hittills (“Pitch Black”, “The Chronicles of Riddick” och “Riddick”) har kanske inte blivit kritikerfavoriter, men har ändå en dedikerad fanbase.
 
 
Nu har det bekräftats att en fjärde film, “Riddick: Furya” (nej, det är inte ett misslyckat försök att skriva "Riddick: Fyra") blir av. Vin Diesel är tillbaka som Riddick, och den här gången återvänder han till sin hemplanet där han möter sitt folk som han fruktat var utdöda.
 
“Riddick: Furya” påbörjar inspelningen den 26 augusti i år. För regin står David Twhoy, som regisserat alla de tidigare “Riddick”-filmerna. Premiärdatumet är än så länge okänt, men med tanke på att inspelningen börjar i augusti så lär vi få se filmen tidigast 2025.
 
Ser du fram emot "Riddick: Furya"?
| 6 maj 2024 20:30 |