Film

Skribent

Viktor Eriksson

6 maj 2024 | 20:00

J.K. Rowling berättar hur hon avslöjade en stor “Harry Potter”-hemlighet för Alan Rickman

Skådespelaren var den enda personen i världen utöver J.K. Rowling som visste något som vid det laget inte ens hade skildrats i böckerna.
Artikeln innehåller stora spoilers för “Harry Potter”
 
“Harry Potter”-författaren J.K. har tidigare sagt att hon avslöjade en stor hemlighet i förväg för skådespelaren Alan Rickman, som spelar Serverus Snape i långfilmerna baserade på de kända böckerna. Nu berättar författaren, i en ny videoserie på hennes egen webbplats, hur det gick till när hon berättade det för Alan Rickman.
 
– Han ringde upp mig och sa “Så här är det, jag vet inte vad jag ska göra. Jag behöver verkligen förstå vad Snape håller på med. Är jag rent ondskefull?” Han var den enda personen i världen jag berättade för att: “Du var kär i Harrys mamma”.
 
– Jag gick igenom det med honom: “Du är en dubbelagent. Men du ogillar Harry. Du kan inte komma förbi det känslomässiga ogillandet du känner för den här pojken som ser precis ut som din ärkefiende.” Så jag berättade för Alan Rickman vad som skulle hända, långt innan dess att det dök upp i filmerna.
 
Alan Rickman spelade Serverus Snape i samtliga åtta “Harry Potter”-filmer. Skådespelaren gick bort under 2016. 
| 6 maj 2024 20:00 |