Serie

Skribent

MovieZine

4 maj 2024 | 12:00

Premiär! Nya Star Wars-serien får höga betyg av kritikerna

May the Fourth be with You!
Idag firas Star Wars-dagen "May the 4th" runt om i galaxen. Lucasfilm har såklart inte glömt detta, utan bjuder fans på nya och gamla upplevelser både på bio och streaming.
 
"Episod I: Det mörka hotet" är tillbaka på vita duken under helgen, och du som hellre ger sig ut på äventyr utan att lämna vardagsrummets trygga soffa kan göra det med nya animerade serien "Star Wars: Tales of the Empire".
 
Den nya antologiserien följer samma upplägg som "Tales of the Jedi", och består av kortfilmer med fristående historier från galaxens olika hörn. Dave Filonis "Tales of the Empire" följer två krigare - nattsyster Morgan Elsbeth och den före detta Jedin Barriss Offee - i deras kamp mot det onda Imperiet. Vänta dig välbekanta karaktärer och skurkar som Thrawn, General Grievous, The Grand Inquisitor och så Darth Vader förstås.
 
6 avsnitt på runt 15 minuter vardera slinker ner fort, och kritiker och fans som fått se serien på förhand verkar nöjda:
 
"Serien lämnar mersmak - och för att få ut det mesta av den behöver du mer än flyktiga kunskaper om galaxens historia. Det här är smart och vasst, en ljuvlig godbit för inbitna fans" skriver Empire och delar ut 4/5 i betyg.
 
Samma betyg hittas hos GamesRadar som hyllar "mogna, vackert animerade kortfilmer som är en värdig utökning av Star Wars-canon".
 
IGN berättar att "serien ger möjlighet att utforska karaktärer som sällan får stå i rampljuset. Här får vi mer intima berättelser än vad som hade platsat i "The Mandalorian" eller "Ahsoka" (...) Men det räcker kanske inte för att tillfredsställa en bredare publik".
 
Alla 6 avsnitt finns nu att streama på Disney+.
| 4 maj 2024 12:00 |