Film

Skribent

Andreas Samuelson

10 maj 2024 | 18:00

Peter Stormare spelar Geppetto i ny skräckversion av ”Pinocchio”

Vår svenska Hollywood-stjärna spelar trädockans pappa och skapare i en ny, skrämmande version av den klassiska sagan.
Filmvärlden får inte nog av Pinocchio, Carlo Collodis klassiska saga om trädockan som vill bli en riktig pojke och vars näsa växer när han ljuger. 2022 kom två stora filmatiseringar, en väldigt bra (av Guillermo del Toro) och en mindre bra (av Robert Zemeckis).
 
Nu är det skräckfilmskapare som tar sig an sagan. Rhys Frake-Waterfield ("Winnie the Pooh: Blood and Honey”-filmerna) håller redan på med skräckversionen ”Pinocchio: Unstrung”, som en del av det planerade universumet med skräckvarianter av sagofigurer.
 
Nu kommer en annan tolkning med titeln “Pinocchio: Carved From Darkness”, som just nu säljs på marknaden på filmfestivalen i Cannes. I denna skapar Geppetto en trädocka som liknar hans döda son med trä från en brottsplats som förbannats av prästinnan från en ond sekt. Pinocchio blir därmed en hämndlysten mördare och korsar snart väg med en nyanländ tonåring, hans mamma och en detektiv.
 
Finska Joona Tena (”FC Venus”) regisserar och i rollen som Geppetto ser vi vår egen Peter Stormare. Vicki Berlin (“Triangle of Sadness”) spelar den alkoholiserade mamman och Daniel Nuta (“Watcher”) spelar en lokal gangster, skriver Variety.
 
- Vi använder oss av den klassiska berättelsens premiss för att göra en mörk modern skräckfilm, men en djup och empati då vår Pinocchio skapas av ondska men vårdas med tillgivenhet. Det kommer att bli en gripande filmisk resa genom rädsla samtidigt som man behandlar teman om sorg och brutna familjeband, säger Tena i ett uttalande.
 
Filmen kommer att spelas in i början av 2025 och planeras vara färdig till sommaren.
 
Vad tror du om Stormare som Geppetto i “Pinocchio: Carved From Darkness”?
| 10 maj 2024 18:00 |