Film

Skribent

Viktor Eriksson

10 maj 2024 | 18:30

Orlando Bloom ville egentligen inte spela Legolas: "Provfilmade för en annan roll"

Skådespelaren sökte ursprungligen en helt annan roll i "Sagan om Ringen"-filmerna.
Orlando Bloom är idag mest känd för sin ikoniska roll som alven Legolas i “Sagan om Ringen”-filmerna. Men i en ny intervju med Variety berättar skådespelaren att han från början inte sökte rollen som Legolas, utan som Boromirs bror Faramir.
 
– Jag hade provspelat för rollen som Faramir. Jag tror att de antagligen bara sållade genom London och alla städer runt om i världen för att försöka hitta karaktärerna. Jag antar att jag förmodligen passade in på beskrivningen av Faramir vid den tiden. Men sedan hörde de av sig gällande att istället börja spela in mig själv som Legolas, säger Orlando Bloom.
 
– Och jag blev också kontaktad gällande att träffa Peter och Fran som hade kommit till London. Sedan väntade jag medan jag gick på teaterskolan och ja, resten är historia.
 
Rollen som Faramir gick istället till David Wenham. I intervjun säger Orlando Bloom också att han kände en enorm press gällande att göra ett bra jobb som Legolas och inte bara för att det var en av hans första filmroller.
 
– Jag visste att karaktären var väldigt omtyckt i böckerna och var en av mina favoritkaraktärer när jag läste dem. Så jag kände ett stort behov av att sätta karaktären, åtminstone för böckernas fans.
 
| 10 maj 2024 18:30 |