Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

11 november 2023 | 06:00

På tv ikväll: Keanu Reeves hämnas sin hund - explosiva actionrullen startade en hel franchise

Se filmen som startade en filmserie, miniserie och en hel värld av karaktärer med Keanu Reeves i spetsen.
För snart tio år sedan kom en lätt anonym actionfilm i regi av Chad Stahelski med Keanu Reeves i huvudrollen. Reeves spelar en före detta torped som blir utsatt för en brutal attack av ett gäng kriminella. Han blir rånad på sin bil och som det inte vore nog mördas hans hund – något som får Wick att se rött och dra ut på hämndturné.  
 
Stahelski har innan “John Wick” jobbat som stunt-koordinator på bland annat filmer som “The Hunger Games”, “300” och “V för Vendetta”. Detta märks klart och tydligt i de väl koreograferade actionsekvenserna i “John Wick”, en av faktorerna som bidrog till att filmen i dagsläget fått tre uppföljare, en miniserie och en kommande spin-off döpt “Ballerina” med Ana De Armas i huvudrollen. 
 
För varje film i serien blir världsbygget rikare och actionscenerna längre och mer explosiva. Vissa kanske tycker att filmerna ballar ur efter första filmen som är rätt “liten” i utförande. Personligen tycker jag “John Wick”-serien är bland de bästa actionfilmerna som producerats det senaste decenniet och rekommenderas varmt till alla actionfans där ute.
 
Här kan du se “John Wick”:  
 
• Ikväll 00:10 på TV12 
• Streama på Tele2 Play eller Viaplay 
• Hyr/köp på SF Anytime, Google Play eller Itunes  
 
| 11 november 2023 06:00 |