Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 november 2023 | 07:00

Ikväll på tv: Snygga Terminator-uppföljaren är bättre än sitt rykte

Ingen Arnold Schwarzenegger, däremot ser vi Christian Bale i rollen som en vuxen John Connor.
Det finns bara två bra Terminator-filmer, det vet alla filmälskare. Trots att en drös uppföljare har försökt återskapa magin i James Camerons sci-fi-rullar har ingen kommit i närheten. Men jag vågar påstå att "Terminator Salvation" är den tredje bästa, och klart vassare än vad ryktet säger. Ikväll kan du se den på TV6.
 
Efter tre filmer i "nutid" var detta den första filmen som kastade in oss i en postapokalyptisk framtid, då kriget mot Skynet, ondskefull artificiell intelligens och mördar-cyborgs rasade för fullt.
 
 
En vuxen John Connor (spelad av Christian Bale) leder en grupp överlevare för att försöka stoppa en armé av Terminators från att ta över världen. I övriga roller syns Sam Worthington, Bryce Dallas Howard och Helena Bonham Carter. Och ingen Arnold så långt ögat når... (ok, förutom en missplacerad CGI-sekvens som denna film hade klarat sig fint utan.)
 
Actionvane regissören McG visar att han fattar Terminators universum, samtidigt som han bygger ut Camerons vision utan att dränka filmen i fan-service. Snygg dystopisk action och mäktiga maskiner skapade rysningar hos mig som gammalt Terminator-fan, och detta är fortfarande den uppföljare jag föredrar framför "Rise of the Machines", "Genisys" eller "Dark Fate".
 
Här kan du se "Terminator Salvation":

• Ikväll 21:00 i TV6
• Streama på Viaplay eller Tele2 Play
 
| 11 november 2023 07:00 |