Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

24 december 2023 | 05:00

Dagens tv-tips: "Harry Potter"-filmen som blev droppen för Emma Watson - ville hoppa av

För fans världen över skulle det vara en dröm som går i uppfyllelse, för Emma Watson som spelade Hermione Granger blev det en mardröm. "Harry Potter och den flammande bägaren" kunde ha blivit hennes sista film som den omtyckta karaktären.
Fjärde boken om den populäre trollkarlspojken introducerar nya trollkarlsskolor, en turnering skolorna emellan och självaste Lord Voldemorts återkomst. Mike Newell (Donnie Brasco) kom ombord som regissör och det var också sista gången någon annan fick regissera en "Potter"-film innan Warner Bros. nöjde sig med David Yates för resterande filmer. 
 
Boken är tjock och innehåller tonvis med detaljer samt sidohistorier så Newell fick ta fram stora yxan för att hacka bort allt som gick att hacka bort. Ralph Fiennes valdes för att spela Voldemort - ett tag funderade man på Rowan Atkinson - och Robert Pattinson (Twilight-filmerna) gjorde sin debut i Wizarding World som mumsbiten Cedric Diggory.  Även Brendan Gleeson kom ombord som mystiske Alastor Moody; med andra ord växte trollkarlsvärlden så det knakade men någon som inte var med på noterna var vår egna Hermione, aka Emma Watson. 
 
 
Watson har i efterhand bekräftat att hon under inspelningen av fjärde filmen inte mådde så bra - kändisskapet hade börjat tära på psyket och hon kände sig väldigt ensam. I "Harry Potter 20-årsjubileum: Tillbaka till Hogwarts" pratar man lite kring hur dynamiken var under den tiden. Grabbarna Daniel Radcliffe och Rupert Grint hade varandra men Emma hamnade lätt på sidan av det hela. Hon funderade också på att hoppa av serien för att fortsätta sina studier (väldigt Hermione Granger) men som tur är valde hon att spela Hermione i resterande filmer. 
 
"Harry Potter och den flammande bägaren" är ett snyggt, spännande och fartfyllt äventyr som levererade vad fansen ville ha, trots att majoriteten av boken inte är med. Detta bådar gott inför serien som HBO Max filar på där varje bok blir en säsong. Ikväll visas filmen på tv! 
 
 
Här kan du se "Harry Potter och den flammande bägaren": 
 
• Ikväll 17:50 på TV3
• Imorgon 08:35 på TV3
• Streama på Viaplay eller HBO Max 
• Hyr/köp på SF Anytime, Google Play eller Itunes 
| 24 december 2023 05:00 |