Skribent

Paul Dakwar

5 januari 2024 | 09:01

Premiär för dramakomedi om döden från hjärnan bakom "Schitt's Creek"

Hjärnan bakom “Schitt’s Creek” är tillbaka med en dramakomedi om att sörja en närståendes bortgång
Idag har nya dramakomedin “Good Grief” Netflixpremiär. Den mångfacetterade Dan Levy (“Schitt’s Creek”) står för nästan allt i den här filmen: regin, manuset och, inte minst, självaste huvudrollen.
 
Marc (Dan Levy) sörjer bortgången av sin man (Luke Evans), vars död kom plötsligt och oväntat. Bästa botemedlet mot sorg? Att dra till Paris! Marc bestämmer sig därför att åka dit med två av sina närmaste vänner (Ruth Negga och Himesh Patel) för att föra tankarna bort från sorgen. Resan visar sig både vara helande och konfronterande.
 
Dan Levy fick sitt genombrott i rollen som David i den prisbelönta komediserien "Schitt's Creek”, en serie som Dan också skrivit tillsammans med sin pappa Eugene Levy (som dessutom spelar Davids pappa i “Schitt’s Creek”, och som många känner igen som pappan i “American Pie”-filmerna).
 
"Schitt's Creek” är en tokhyllad komediserie som fått mycket beröm för sitt manus, och därför är det många som ser fram emot Dan Levys senaste projekt och regidebut.
 
I en intervju med Forbes berättar Levy om hur inspirationen till filmen var till följd av att både hans farmor och hans hund dog. Han erkänner att han inte haft många förluster i sitt liv, och menar därför att dessa bortgångar slog hårt, då han inte upplevt något liknande tidigare. 
 
– Jag visste inte vad jag skulle göra med min hjärna, jag visste inte vad jag skulle göra med mitt hjärta, jag visste inte vad jag skulle göra med de känslor som jag upplevde. Jag har haft turen att inte ha upplevt sorg så mycket, så när den drabbade mig, drabbade den mig på ett sätt som kändes ganska främmande, och jag tror att vi har dessa mycket förutfattade meningar om vad sorg ska vara och hur den ska se ut, säger Levy till Forbes och berättar att skrivandet av "Good Grief" blev ett sätt att hantera sorgen.
 
"Good Grief" finns nu tillgänglig på Netflix, och tittare kan förvänta sig en hel del skratt och tårar. 
 
| 5 januari 2024 09:01 |