Film

Skribent

Alexander Svensson

4 oktober 2023 | 18:17

Nej, Rachel Zegler har inte fått sparken från "Snövit"

Det har, på internets dunklare hörn, spridits rykten om att den unga skådespelerskan från “West Side Story” fått sparken från Disneys kommande live-action-adaption av Snövit. Stämmer det? Knappast.
Disney har ju som bekant fått dille på att göra live-action-film av sina gamla tecknade klassiker, och näst på tur står “Snövit”, som kommer i mars 2024. Titelrollen görs av Rachel Zegler, som spelade den kvinnliga huvudrollen i Spielbergs “West Side Story”. Om lite mer än en månad kommer hon även att pryda biodukarna som en av huvudkaraktärerna i “The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes”.
 
Rachel Zegler har dock utöver sin framgång som skådis även lyckats bli något av ett rött skynke för vissa, framförallt på grund av just “Snövit”. I en ett år gammal intervju som under sommaren återuppstod på sociala medier berättar Zegler om den nya tolkningen av “Snövit”, och verkar avfärda originalet:
 
“Det är inte längre 1937. Vi skrev en Snövit som inte kommer att bli räddad av prinsen, och hon kommer inte att drömma om sann kärlek. Hon kommer att drömma om att bli den ledare som hon vet att hon kan bli, och som hennes döde far sade att hon kan bli om hon är orädd, rättvis, modig och sann.”
 
Ilskan mot citatet var stor bland vissa fans och när det under strejken uppdagades att Zegler inte skulle medverka i “Paddington 3”, som hon tidigare rollsatts i, så började det snart ryktas på fansajter om att hon hade fått sparken från “Snövit”. Ryktena har nu dementerats, både från på diverse sajter, bland annat Cinemablend och till synes även från Zegler själv, som på X verkar driva med ryktesspridningen kring henne och Snövit:
 
 
Det tål även att påpekas att det hade varit vansinnigt korkat av Disney att sparka Zegler, iochmed att “Snövit” sedan länge är färdiginspelad, och bara ungefär ett halvår från sin biopremiär. Rachel Zegler kommer med andra ord att spela den stolta ledaren Snövit i “Snövit”, på bio i mars nästa år.
| 4 oktober 2023 18:17 |