Film

Skribent

Thomas Linnaeus

24 augusti 2023 | 19:01

Fake news! Disney har faktiskt inte skrotat den nya versionen av “Snövit”

Nej, ryktena om att kommande “Snövit” skulle ha skrotats stämmer inte alls.
För några dagar sedan började det cirkulera rykten om att filmjätten lagt ned Marc Webbs (“500 Days of Summer”) kommande nytolkningen av “Snövit”. Snopes har gjort en faktacheck kring detta påstående och kommit fram till att det helt enkelt inte stämmer.
 
Rapporteringen om nedläggningen kom från sidan Mouse Trap News, som nu raderat artikeln. Via archive.is som sparar gamla sidor kan vi se den ursprungliga texten. Här skrev sidan även att det ska bli aktuellt med “klä ut sig i drag”-dagar på Disney World och att alla gäster ska tvingas bära knappar med sitt pronomen.
 
Inget av detta stämmer och Mouse Trap News själva benämner sig som “världens bästa satirsajt - vi skriver falska historier om Disneys nöjesparker”. Så nej, filmbolagets anläggningar kommer att fortsätta fungera som vanligt och filmen planerar att släppas under 2024.
 
Kommande “Snövit” har fått utstå massiv kritik online, dels för hudfärgen på huvudpersonen, och sedan för att sagans sju dvärgar istället ska vara “magiska väsen” i den nya versionen. I huvudrollen som Snövit syns Rachel Zegler (“West Side Story”) och hon kommer att spela mot Gal Gadot i rollen som den onda drottningen.
 
Ser du fram emot nya "Snövit"?
| 24 augusti 2023 19:01 |