Film

Skribent

MovieZine

20 juni 2023 | 06:00

Streamingtips: Nu kan du se "Men in Black"-trilogin på Viaplay

Vi ger dig fem anledningar till varför du borde se "Men in Black"-filmerna när den återigen släpps på Viaplay idag.
När den första “Men in Black”-filmen släpptes 1997 skapade den stor hysteri, både hos publiken och hos recensenter. Filmen var unisont hyllad och tjänade en hel del pengar. Att en uppföljare släpptes fem år senare är därför föga förvånande. Även den, samt den tredje filmen i ordningen, möttes av goda recensioner och höga intäkter.
 
 
I filmernas huvudroller syns den numera problematiska Will Smith och tryggheten själv: Tommy Lee Jones. På tisdag släpps filmtrilogin på Viaplay och här är fem korta anledningar till varför du borde se (eller se om) filmerna:
 
● Kvick humor – Filmerna har alla ungefär samma ton, som bygger på skådespelarnas komiska tajming. Här lyckas filmerna också riktigt bra. Oväntade punchlines, skicklig fysisk humor och karaktärernas jargong gör att filmerna = skrattfest.
 
● Banbrytande specialeffekter – Alla tre filmerna står ut på så sätt att de var revolutionerande när de kom till dess specialeffekter. Många filmer från slutet av 90-talet och början av 2000-talet har inte åldrats väl effektmässigt. Detta är inte fallet för Men in Black-filmerna.
 
● Karismatiska aliens – Både de “goda” och “onda” utomjordingarna är smart skrivna och porträtterade. Frank the Pug och Edgar the Bug är två rollkaraktärer som sticker ut lite extra.
 
● Stilrena kostymer – Tommy Lee Jones ser absolut bra ut i en mörk kostym, men i jämförelse med sin co-star Will Smith ligger han i lä. Säga vad man vill om Smith hans Oscars-eskapader. Men att bära upp en kostym, det kan han.
 
● Actionfyllda handlingar – Filmernas handlingar är lättsamma, snabba och fyllda av spännande action. Gamla som unga kan se dessa filmer och få sig ett par goda skratt på vägen.
 
"Men in Black"-trilogin streamar från och med idag på Viaplay.
 
Marcus Steneröd
| 20 juni 2023 06:00 |