Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

15 oktober 2023 | 14:15

Kontrovers utlovas - "Kick-Ass the Reboot" kommer inte likna något annat

Säga vad man vill om Matthew Vaughn men latsidan är inget han ligger på. Förutom en musikal och nästa "Kingsman" tänker han starta om "Kick-Ass" nästa år.
På New York Comic-Con, den stora seriemässan västerut, hade Matthew Vaughn en alldeles egen panel. Passande nog, eftersom en klar majoritet av hans filmer bygger på serietidningar i någin form. Framtiden går i en liknande växel. Förutom en musikal (som vi inte vet något om och därmed mycket väl kan baseras på någonting tecknat), ligger nästa "Kingsman" långt fram i planerna. Och så ännu en "Kick-Ass", förstås, vilket som CBR rapporterade om. Vaughns lovade något alleles extra:
 
- Vi kommer börja filma "Kick-Ass The Reboot". Som inte liknar något som har gjorts på film förut. Det är väldigt, väldigt spännande.
 
Det är tio år sedan "Kick-Ass 2" släpptes, regisserad Jeff "True Memoirs of an International Assassin" Wadlow, och en uppföljare har diskuterats sedan dess. Matthew Vaughn säger att en direkt uppföljare till tvåan kan fortfarande bli aktuell framöver, men han känner att just nu behövs något annat.
 
- Jag tror att vi behöver en sorbet, något att rensa smaklökarna med, för att påminna alla om "Kick-Ass" är galen och annorlunda. Det här är filmen som alla kommer prata om, och fråga sig "vad gjorde de?" Den blir i första filmens anda men på ett modernt sätt.
 
Han går inte in på några detaljer gällande handling eller så, men vidhåller att det kommer bli en kontroversiell film som publiken antingen älskar eller hatar. Inga skådespelare är heller färdiga, eller officiella, men han Vaughn har åtminstone ett tydligt krav på vad han söker efter:
 
- Jag letar efter en väldigt, väldigt modig skådespelare eller skådespelerska som kan spela den nya Kick-Ass, för det här kommer skrämma skiten ur dem.
 
Precis som "Kingsman"-filmerna, är "Kick-Ass" baserade på serietidningar skrivna av Mark Millar, men i det här fallet medskapade och tecknade av John Romita Jr (som har en lång historia av att teckna Spider-Man för Marvel Comics). 
 
"Kick-Ass" och "Kick-Ass 2" finns att streama på Viaplay. Eller hyra på till exempel SF Anytime, om det känns bättre. 
 
| 15 oktober 2023 14:15 |