Film

Skribent

Viktor Eriksson

12 april 2024 | 20:30

“Alright, alright, alright...” Matthew McConaughey förklarar - kända repliken kom till av en slump

Den berömda repliken fanns inte med i manuset utan improviserades av skådespelaren på plats.
Matthew McConaugheys tveklöst mest berömda replik är “Alright, alright, alright” som hans karaktär David Wooderson yttrade i skådespelarens långfilmsdebut “Dazed and Confused” från 1993.
 
– Jag hade ingen aning om att den repliken skulle kopplas till mig för resten av mitt liv, säger Matthew McConaughey i en ny intervju med People.
 
– Folk frågar mig hela tiden. "Är du trött på att den kopplas till dig?" Och jag svara alltid, “Aldrig i livet”.
 
Repliken “Alright, alright, alright” fanns egentligen inte med i manuset utan Matthew McConaughey improviserade fram den medan han försökte lista ut vem hans karaktär var.
 
– Jag började tänka. Vem är den här snubben? Vem är Wodderson? Jag sa till mig själv. Wooderson älskar sin bil, och jag var i den bilen. Så det är nummer ett. Wooderson älskar rock & roll och Ted Nugent spelas på 8-tracken. Det är nummer två. Wooderson gillar att vara hög och jag tänkte att Slater åker ju med. Han har alltid en spliff redo. Och slutligen tänkte jag att Wooderson gillar att ragga brudar, säger Matthew McConaughey och fortsätter.
 
– Plötsligt hörde jag “Action”. Jag växlade till körning och tänkte “Jag har tre av fyra just nu och jag är på väg att fixa den fjärde". Alright, alright, alright. Det var tre affirmationer för sakerna som min karaktär hade och han varpå väg att fixa den fjärde.
 
| 12 april 2024 20:30 |