Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

12 november 2023 | 22:50

Leonardo DiCaprio håvar in rekordsumma på "Killers of the Flower Moon"

Allt blir dyrare i dessa dagar, men alla behöver inte dubbelkolla prislapparna i matbutiken.
Screenrant skriver att Leonardo DiCaprios lön för bioaktuella "Killers of the Flower Moon" har läckt ut, och det är en hygglig summa som syns. Det historiska kriminaldramat har gett skådespelaren en ekonomisk tillökning på 40 miljoner dollar, eller ungefär 436 miljoner i svenska slantar.
 
Det är enligt utsago det högsta DiCaprio har tjänat på en Martin Scorsese-film. Filmens budget låg redan på respektingivande 200 miljoner dollar, så för den som kan räkna (vilket jag snällt får medge inte alltid är min starka sida) innebär det att en hel femtedel av budgeten gick till Leos lön. Det är åtminstone vad personer med kunskap säger.
 
Även om det blir den största summa han tjänat på Scorsese, är det inte det mesta han har tjänat på en och samma film. Med tanke på vilkor i kontrakten som ligger till grund för lönens rörliga delar, kan det vara knepigt att veta exakt hur mycket DiCaprio tjänat på varje film, men Screenrant har räknat ut att han ska ha plockat ut mellan 50 och 60 miljoner doller för "Inception". I dagens pengavärde är det alltså någonstans mellan 545 och 654 miljoner svenska kronor.
 
Nu vet jag förstås inte hur bra eller dålig Leonardo DiCaprio är på att hantera pengar, men förhoppningsvis har han sparat undan lite och slipper frysa i vinter.
 
Vill du stötta den stackars skådespelaren, Martin Scorsese och produktionsbolagen bakom dem, så går det alldeles utmärkt att köpa biljetter till "Killers of the Flower Moon" på svenska biografer ett tag till.
 
| 12 november 2023 22:50 |