Film

Skribent

MovieZine

13 april 2024 | 04:00

Kvällens tv-tips: Tom Cruises första omöjliga uppdrag är "löjligt spännande"

Tänk att den här filmserien pågått i snart 30 år...!
Your mission, should you choose to accept it... är att se första "Mission: Impossible" med Tom Cruise på tv ikväll. Det var 1996 allt började - Cruise tog på sig rollen som våghalsige agent Ethan Hunt för första gången, och han har inte släppt den sen dess.
 
Trots att det har gått hela 28 år sedan den här pärlan släpptes så behåller den förstaplatsen när MovieZine rankar alla sju "Mission: Impossible"-filmerna.
 
Regissören Brian De Palma fick inleda denna franchise med Hitchcock-vibbar, och gjorde "Mission: Impossible" till en riktigt nagelbitande thriller. Mörkret är påtagligt, de humoristiska bitarna är nedskruvade till minimum och Ethan Hunt har ännu inte blivit en fullfjädrad superhjälte med övernaturliga krafter.
 
De halsbrytande och livsfarliga stunts som Cruise och gänget skapade längre ner på vägen är fantastiska på sitt eget vis, men det finns inget som slår den ikoniska Langley-scenen.
 
"Spänningen och intensiteten som De Palma bygger upp med sitt ljuvliga bildspråk förblir oöverträffad och jag kan se den hur många gånger som helst utan att den blir gammal" skriver Viktor Jerner i sin artikel.
 
I MovieZines recension kan du också läsa att "filmen är löjligt spännande rakt igenom, och det tappar man inte under en enda sekund. Under två timmar levereras en grymt välgjord, rafflande och tempofylld spionfilm som hör till de allra bästa."
 
Här kan du se "Mission: Impossible":

• Ikväll 21:30 på TV4
• Streama på Tele2 Play
Streama på Viaplay
Streama på SkyShowtime
 
| 13 april 2024 04:00 |