Film

Skribent

MovieZine

8 april 2024 | 03:00

TV-tips: Ett virus har utplånat hela mänskligheten i kvällens thriller - en man är ensam kvar

Den fascinerande historien i "I Am Legend" från 2007 kändes plötsligt kusligt aktuell under corona-pandemin.
År 2007 släpptes “I Am Legend”, en dystopisk sci-fi-thriller som än idag har en stor fanskara. Vem vill inte se Will Smith banka skiten ur zombie-liknande monster och tillsammans med sin hund springa runt i ett övergivet New York?
 
Ett virus har utplånat hela mänskligheten men en ensam man är kvar i staden - och kanske hela världen. Han råkar vara forskare, och immun mot viruset, och jobbar därför på att försöka hitta ett botemedel. Långsökt? Handlingen kändes plötsligt kusligt aktuell för oss under covid-pandemin, då storstäder plötsligt stod öde och folk höll sig hemma, rädda för ett dödligt virus.
 
Rollen blev en av Will Smiths mest krävande, då han är ensam i stora delar av filmen. Men stjärnans prestation gick hem hos MovieZines recensent: "Will Smith bär upp sin roll med pondus. Hans förmåga att vara en fullfjädrad actionhjälte och en karaktärsskådis av rang kommer väl till pass när han nu får agera båda".
 
Vidare beskrevs filmen som "ett härligt smörgårdsbord som bjuder på det mesta och bästa man kan uppleva i en biofåtölj".
 
På tal om hunden Abbey; Smith blev tydligen så fäst vid sin fyrbenta vän att han ville adoptera henne, men lyckades inte övertala hundens tränare att gå med på det.
 
Fansen har väntat och hoppats bra länge på en uppföljare. Nu är det äntligen klart med "I Am Legend 2"! Smith planerar något ihop med Michael B. Jordan, som kommer spela den andra huvudrollen. En rolig detalj i sammanhanget: man kommer inte att fortsätta på filmens officiella slut, men snarare på det alternativa slutet som fanns med på dvd-utgåvan... Jag är bara 28% förvirrad men 98% taggad på mer!
 
Här kan du se "I Am Legend":

• Ikväll 21:00 i TV6
• Repris lördag 01:"5 i TV6
• Hyr eller köp filmen på Viaplay Store eller SF Anytime
 
| 8 april 2024 03:00 |