Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

4 januari 2024 | 06:00

Kvällens tv-tips: Tom Cruise slåss mot aliens i 2010-talets mest originella sci-fi

Tom Cruise är en man med många talanger. Räddar han inte världen från skummisar och utför galna stunts i filmer som "Mission Impossible" fightas han mot aliens istället.
Originella sci-fi-filmer med stora stjärnor och feta budgets är vi absolut inte bortskämda med. När någon kreativ hjärna i Hollywood lyckas övertala producenterna och filmbolagen om att våga satsa på en kul idé blir det plötsligt mycket mer intressant (framförallt för oss nördar). Regissören Doug Liman (The Bourne Identity, Mr. & Mrs. Smith) levererar en intensiv och fartfylld film som tål att ses om - många gånger. 
 
Cruise får sällskap av Emily Blunt och Brendan Gleeson när han återupplever samma dag om och om igen. Som det inte vore problematiskt nog går dagen i fråga ut på att slåss mot aliens och tar slut när han först dör, vilket i sin tur leder till att dagens startar om på nytt. Gillar du hjärnskrynklare och snygg action som kräver lite hjärnverksamhet är detta filmen för dig. En uppföljare har snackats om länge och i slutet av november berättade Blunt om vad uppföljarens status till Variety
 
- Doug och jag pratar hela tiden om den. Jag vet att Tom förhoppningsvis vill göra den förr eller senare. Men det handlar om timingen, det har gått tio år sen vi gjorde ettan. Ett fantastiskt manus var under utveckling, men jag tror det bara hade funkat om vi hade spelat in den åtta år sen. Jag säger inte att vi är uråldriga, men man får tänka på att det har gått tio år. 
 
 
Här kan du se "Edge of Tomorrow": 
 
• Ikväll 20:00 på Kanal 5
• Streama på Tele2 Play eller Viaplay 
• Hyr eller köp på SF Anytime, Google Play eller Itunes 
 
Har du sett "Edge of Tomorrow? Vad tycker du? Kommentera nedan. 
| 4 januari 2024 06:00 |