Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 september 2023 | 08:30

Kommer Disneys "Bambi"-remake tona ner de mest tragiska scenerna?

Dagens tittare kan ha blivit för känsliga, tycker manusförfattaren.
Trots 80 år på nacken är animerade "Bambi" fortfarande en av Walt Disneys mest kända och älskade filmer. Och det är inte minst på grund av dramatiska scener som etsar sig fast i hjärnan för alltid. Vem minns inte hur lilla rådjuret Bambis mamma skjuts till döds av jägare?
 
Nu har Disney en remake på gång (såklart de har), men det låter som att man jobbar på en... snällare version. Detta enligt manusförfattaren Lindsey Anderson Beer som arbetat på nya "Bambi":
 
- Jag vill inte förstöra handlingen, men när det kommer hur mammans död behandlas tror jag att vissa föräldrar och barn är mer känsliga idag än vad de var förr i tiden. Och det kan vara en av anledningarna till att de inte har visat filmen för sina barn.
 
 
Lindsey Anderson Beer fick kliva av "Bambi" för att regissera egna projekt. Men hon berättar för Collider att det finns en hel generation av barn som inte har sett "den underbara" originafilmen "vilket är synd". Traumatiska scener kan ju vara en orsak - men hur löser man det?
 
- Jag tror att det finns ett sätt att uppdatera "Bambi" och vår syn på den var... att ge den ett lite större omfång. Och jag tror att om vi kan ge liv åt filmen för dagens barn på ett sätt som de kanske kan relatera till lite mer, så skulle det även göra originalet en tjänst, säger Beer.
 
Disney meddelade sina planer för en "Bambi"-remake år 2020, men sedan dess har vi inte hört så mycket mer om projektet. Den nya filmen lär bli CGI-animerad på samma sätt som den senaste uppdateringen av "Djungelboken" och "Lejonkungen".
| 28 september 2023 08:30 |