Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 juni 2023 | 08:33

Oscarsvinnare hotar ta livet av Bambis mor

Disney planerar att traumatisera ännu fler barn med en spelfilms-remake av ”Bambi”. Regissören Sarah Polley laddar bössan.
”Lejonkungen”, ”Aladdin”, ”Den lilla sjöjungfrun” och en lång rad andra Disney-favoriter har redan fått sina live action-versioner. Men än finns det gamla titlar kvar att gräva fram i valvet, och nu har studion siktet inställt på ”Bambi”.
 
Den planerade spelfilmen har fångat in en hyllad filmskapare från indie-världen. Sarah Polley är den som fått erbjudandet om registolen, skriver Deadline.
 
Den kanadensiska skådespelerskan och regissören släppte senast hyllade dramat ”Women Talking” (toppbetyg på MovieZine!) som gav henne en Oscar för Bästa manus. Berättelsen om det unga rådjuret (som ju blev en hjort i originalfilmen) är tänkt att bli en musikal.
 
 
Den animerade filmen är en av Walt Disneys tidigaste, släppt 1942. Men Bambi är knappast bortglömd i populärkulturen. Starka scener där den unge hjortens mamma blir skjuten till döds av jägare har nog präntat sig in i hjärnan hos alla de barn som någonsin sett filmen.
| 14 juni 2023 08:33 |