Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

7 oktober 2023 | 13:15

Nya "Jurtjyrkogården" får svensk streamingpremiär lagom till halloween

I slutet av oktober, och lagom till Halloween, är det nu officiellt att "Pet Sematary: Bloodlines" får premiär på svenska streamingtjänster.
Den första filmatiseringen av Stephen Kings “Jurtjyrkogården” är en välkänd kultklassiker, och som sådan var det väl ganska väntat att en remake skulle komma förr eller senare. 2019 hade den premiär och spelade in tillräckligt mycket pengar för att garantera en uppföljare - “Pet Sematary: Bloodlines”. MovieZine har berättat om filmen tidigare men nu vet vi exakt när den landar i Sverige.
 
Eftersom den släpptes på streamingtjänsten Paramount+ i USA igår, fanns det förhoppningar om att den skulle dyka upp samtidigt på vår motsvarighet SkyShowtime. Så blev det alltså inte. I stället har den först premiär på vod-tjänster som SF Anytime, den 23 oktober.
 
Den som väntar på något gott, och så vidare.
 
“Pet Sematary: Bloodlines” är en prequel som utspelar sig 1969, femtio år före “Pet Sematary” från 2019. I den drömmer Jud Crandall om att lämna hemstaden Ludlow. Men olycksbådande hemligheter tvingar honom att konfrontera sitt familjearv, och tillsammans med sina barndomsvänner möter han snart en riktigt gammal ondska.
 
Förutom Jackson White (“Ambulance”) som Jud, ser vi bland andra David Duchovny (“X-Files”) och blaxplotation-stjärnan Pam Grier (“Jackie Brown”). Regisserar gör debutanten Lindsey Anderson Beer.
 
| 7 oktober 2023 13:15 |