Film

Skribent

MovieZine

28 april 2023 | 21:00

Han spelade Peter Pan för 20 år sen. Vad gör Jeremy Sumpter idag?

En drös unga flickor blev förtrollade av Jeremy Sumpter som Peter Pan i fantasyfilmen från 2003.
Vissa historier tål alltid att berättas om och om igen. Iallafall om du frågar Disney, som flitigt pumpar ut remakes på sina animerade klassiker. I helgen kommer "Peter Pan & Wendy" som är spelfilmsversionen av den nu 70 år gamla, tecknade filmen.
 
Men en hel generation minns också Universals adaption av "Peter Pan" som kom år 2003, baserad på såväl Disneyfilmen som J.M. Barries originalböcker. En mycket lyckad fantasyfilm för övrigt, som höjdes av charmiga skådisar. En 13-årig Jeremy Sumpter fick huvudrollen som pojken som inte ville växa upp.
 
Jodå, växa upp gjorde han till slut. Och Sumpter har fortsatt att skådespela de senaste 20 åren, även om det inte blivit några riktigt lika stora projekt. Men vad har han haft för sig egentligen?
 
 
När lugnet lagt sig efter "Peter Pan"-premiären julen 2003 fick han nästa huvudroll i tv-dramat "Hans hemliga liv på nätet", om en tonåring som blir beroende av nätporr. Det är ju också ett sätt att slippa förknippas med en gullig sagofigur.
 
Fler tv-roller följde, och från 2008 och framåt kunde vi se Sumpter i rollen som J.D. i den populära serien "Friday Night Lights". Där medverkade han i totalt 20 avsnitt.
 
Bland de lite större filmrollerna utmärker sig verklighetsbaserade "Soul Surfer" (2011) och katastroffilmen "Into the Storm" (2014). Dock handlade det bara om biroller för Jeremy Sumpter, som inte riktigt hittat tillbaks till rampljuset på nytt.
 
Men förra året spelade han en av huvudrollerna i romantiska julfilmen "Holiday Harmony" på HBO Max. Och nu har Sumpter inte mindre än fyra nya projekt på gång det närmaste året. Kanske kan westernfilmen "The Unbroken", dramat "The Fall", thrillern "Blood" och mysteriet "Chapel" bli en nytändning för karriären?
 
Om inte annat så har han just fått sitt livs viktigaste roll: som pappa. På sin Instagram-sida visar han stolt upp nyfödda dottern Lucy Snow, som kom till världen bara förra veckan!
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Jeremy Sumpter (@jeremysumpterofficially)

 
Jeremy Sumpter är idag 34 år gammal och bosatt i Nashville med nyblivna hustrun Elizabeth Treadway.
 
Men tro inte att han har glömt genombrottsrollen som tog honom helavägen till Neverland. "Peter Pan" verkar ha en speciell plats i hans hjärta, och Jeremy tävlar just nu ut prylar från inspelningen i sociala medier. Han har även bjudit in fans till att titta på filmen tillsammans med honom! Vi gissar på att en och annan förälskad tween-tjej kommer få sin dröm uppfylld efter 20 år.
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Jeremy Sumpter (@jeremysumpterofficially)

 
Vad har du för minnen av "Peter Pan"-filmen? Kommentera gärna.
| 28 april 2023 21:00 |