Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

31 december 2023 | 08:00

Ikväll på tv: En djävulskt skön pusseldeckare med glimten i ögat

Med "Knives Out" gjorde Rian Johnson vad som skulle bli den första av flera deckarmysterier. Ikväll kan du se den på tv.
När en berömd kriminalförfattare hittas död strax efter sin 85-årsdag, hamnar fallet i händerna på detektiven Benoit Blanc (Daniel Craig). Med såväl Harlans dysfunktionella familj som hans hängivna personal på listan över misstänkta, tvingas Blanc slingra sig genom ett nät av lögner och villospår för att avslöja sanningen.
 
Här på MovieZine fick "Knives Out" en fyra med beskrivningen att "Rian Johnson har skrivit och regisserat en djävulskt skön pusseldeckare med glimten i ögat och en ensemble att dö för. "Knives Out" är en stilig och snygg homage till whodunnit-genrens allra bästa."
 
Recensenten Alexander Kardelo lyfter speciellt fram skådespelarna, som det det slår gnistor om: "Det är överlag en mördande fin rollista. Heta stjärnskott och populära veteraner trängs i årets mest imponerande ensemble, och alla har onekligen haft kul på jobbet med sina over-the-top-karaktärer."
 
Förutom Daniel Craigs detektiv gör skådespelare som Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Ana de Armas, Christopher Plummer underbara tolkningar, för att inte snacka om hur bra Chris Evans passar i sin stickade tröja.
 
Efter att Rian Johnson gjort den bästa av all "Star Wars"-filmer (det är nu jag hukar mig och väntar på alla ruttna tomater som lär kastas mot mig) ändrade han riktning och gjorde vad som skulle bli den första av flera deckarmysterier. "Knives Out" har redan fått en uppföljare, i förra årets "Glass Onion", och en till är på gång hos Netflix. Dessutom har Johnson redan en säsong av mysterieserien "Poker Face" ute med en andra beställd.
 
Här kan du se "Knives Out": 
 
• Ikväll 19:30 på TV6
• Streama på Netflix eller Viaplay
• Hyr eller köp på SF Anytime, Google Play eller Itunes 
 
 
| 31 december 2023 08:00 |