Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

26 december 2023 | 07:00

Tv-tips: "Harry Potter"-filmen Daniel Radcliffe "hatar"

"Harry Potter och Halvblodsprinsen" är filmen i serien där Daniel Radcliffe är minst nöjd med sin insats. Inspelningen av den sjätte filmen var svår för flera av seriens unga stjärnor, och för fansen blev väntan outhärdlig när filmens premiär flyttades fram åtta månader.
Till en början skulle den sjätte filmen av världsfenomenet "Harry Potter" haft premiär november 2008 men detta flyttades fram till juli 2009 för att maximera en lucka under sommarsäsongen, skriver The Guardian. Bra för filmbolaget men för fansen blev en redan lång väntan ännu längre.
 
Något fansen heller inte visste var att Daniel Radcliffe ibland dök upp full till inspelningen och nu i efterhand "hatar" att se sig själv i filmen eftersom han helt enkelt inte är bra nog. Han delar med sig av sina tankar till Daily Mail
 
- Det är svårt att se en film som "Harry Potter och Halvblodsprinsen", eftersom jag inte är så bra i den. Jag hatar den. Mitt skådespeleri är väldigt enformigt, jag blev självbelåten och det jag försökte få fram funkade inte. 
 
"Fenixorden" är hans favorit eftersom han ser en förbättring i skådespeleriet jämfört med filmen innan; den förbättringen uteblev i "Halvblodsprinsen". 
 
 
Dock var det inte bara pest och kolera när filmen väl släpptes; Michael Gambon fick till en minnesvärd prestation som Dumbledore, filmen fick en Oscarsnominering för bästa foto och drog in närmare en miljard dollar. För fotot står den sex gånger Oscarsnominerade Bruno Delbonnel (Amelie från Montmartre) och detta är för mig utan tvekan den snyggaste och mest stämningsfulla "Potter"-filmen i serien. Spana in detta visuellt fulländade äventyr som fick full pott på MovieZine ikväll på tv! 
 
 
Här kan du se "Harry Potter och Halvblodsprinsen": 
 
• Ikväll 17:50 på TV3
• Imorgon 09:20 på TV3
• Streama på Viaplay eller HBO Max
• Hyr/köp på SF Anytime, Google Play eller Itunes 
| 26 december 2023 07:00 |