Spel

Skribent

Viktor Eriksson

13 oktober 2023 | 18:00

Han är Super Marios nya röst

Kevin Afghani tar över rollen som Super Marios röst i spelen efter Charles Martinet.
I och med att “Super Mario Bros. Wonder” släpps den 20 oktober kommer Mario att ha en helt ny röstskådespelare. Både fans och media har grävt i vem det kan vara och nu bekräftar röstskådespelaren Kevin Afghani att han kommer göra rösten till Nintendos maskot i det kommande spelet. 
 
"Otroligt stolt över att ha fått göra rösten till Mario och Luigi i "Super Mario Bros. Wonder". Tack Nintendo för att ni bjöd in mig till Flower Kingdom!" skriver Afghani på X, tidigare känt som Twitter. Uppgifterna har även bekräftats av Nintendo själva. 
 
Kevin Afghani har tidigare gjort ett rätt begränsat antal roller som röstskådespelare, men har bland annat spelat karaktären Arnold i actionrollspelet "Genshin Impact".
 
 
Tidigare har Super Marios röst i spelen gjorts av Charles Martinet som nu pensionerats från rollen för att istället bli vad Nintendo kallar för en “Mario-ambassadör”. Charles Martinet debuterade som Mario i "Super Mario 64" och gjorde sitt sista Super Mario-relaterade framträdande i "Super Mario Bros. Filmen", där han spelar Marios pappa och karaktären Giuseppe.
 
| 13 oktober 2023 18:00 |