Film

Skribent

Viktor Eriksson

28 december 2023 | 13:00

Donald Trump: ”Ensam Hemma 2” blev en succé tack vare mig

Den tidigare presidenten säger att han inte alls tvingade till sig en cameo i uppföljaren.
“Ensam Hemma”-regissören Chris Columbus har tidigare sagt i en intervju med Business Insider att affärsmannen Donald Trump tvingade till sig sin numera berömda cameo i uppföljaren “Ensam Hemma 2 - Vilse i New York”. Delar av filmen spelades då in på Plaza Hotel i New York City som vid tillfället ägdes av Donald Trump.
 
– Trump sa OK. Vi betalade avgiften, men han sa också: '"Ni får bara använda Plaza om jag är med i filmen'". Så vi gick med på att ha honom i filmen, och när vi visade den för första gången hände den märkligaste sak: Folk jublade när Trump dök upp på skärmen. Så jag sa till min redigerare: "Låt honom vara med i filmen. Det är ett ögonblick för publiken." Men han tvingade sig in i filmen, säger Chris Columbus.
 
Nu skriver den tidigare amerikanska presidenten, i ett inlägg på sin sociala medier-plattform Truth Social, att det inte stämmer.
 
"Regissören Chris Colmbus med flera bad mig att göra en cameo i "Ensam Hemma 2". De hyrde Plaza Hotel i New York, som jag ägde vid den tiden. Jag var väldigt upptagen och ville inte göra det. De var väldigt trevliga, men framför allt envisa. Jag gick med på det och resten är historia! Den lilla cameon tog fart som en raket, och filmen blev en stor succé, och är fortfarande det, särskilt runt jultid. Folk ringer mig när den sänds", skriver Donald Trump och fortsätter.
 
"Men nu, 30 år senare, har Columbus (vad var hans riktiga namn?) gjort ett uttalande om att jag tvingade in mig själv i filmen. Inget kunde vara längre från sanningen. Den där cameon hjälpte till att göra filmen till en framgång, men om de kände sig tvingade eller inte ville ha mig, varför satte de då in mig, och behöll mig där, i över 30 år? För att jag var, och fortfarande är, bra för filmen, det är därför! Det här är bara ännu en Hollywood-kille från det förflutna som försöker få lite snabb Trump-publicitet!"
 
| 28 december 2023 13:00 |