Film

Skribent

Thomas Linnaeus

17 oktober 2023 | 14:40

“Die Hard”-regissören vägrar göra nya actionfilmer - alla idéer är kassa

Den legendariska regissören John McTiernan, som ligger bakom klassiker såsom “Rovdjuret” och  “Jakten på Röd Oktober” tycker att moderna actionfilmer håller låg nivå.
Förra året rapporterade vi om att John McTiernan skulle tillbaka till registolen för att göra en film med Uma Thurman och Laurence Fishburne. 20 år har gått sedan “Die Hard”-regissören sist gjorde en film, och då var det “Basic - Farligt uppdrag” med John Travolta.
 
Det nya projektet, “Taut Ceci Foxtrot,” skulle spelas in under hösten 2022, men än så länge har produktionen inte startat igång. Sedan dess har McTiernan blivit erbjuden att göra andra rullar, men ingen har imponerat på honom:
 
- Jag blir fortfarande erbjuden actionfilmer. Förra veckan var det en film om en beväpnad kommandosoldat. Det finns fortfarande folk som är redo att finansiera dessa filmer genom att vifta med en lön på 2 miljoner dollar i ansiktet på mig, berättar McTiernan i en intervju med Cahiers du Cinema.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
John McTiernan tillsammans med Arnold Schwarzenegger i den "Siste actionhjälten" från 1993.
 
McTiernan själv försvann från rampljuset 2013, och har suttit i fängelse efter att ha spionerat på en producent för filmen “Rollerball”. Trots det vill inte McTiernan göra en sån actionfilm:
 
- Jag skulle verkligen behöva det, men jag vägrar alltid. Det är alltid samma sak, tre killar beväpnar sig alltid rejält och dödar en massa människor i Colombia för att rädda någons stackars dotter. Mitt land har aldrig kommit över denna sjukliga besatthet. Europa är mycket mer civiliserat.
 
Starka ord från regissören som gjort två “Die Hard”, “Predator”, och “Jakten på Röd Oktober”.
 
Vilken actionfilm från John McTiernan är den bästa?
| 17 oktober 2023 14:40 |