Film

Skribent

Alexander Svensson

30 januari 2024 | 17:30

Daisy Ridley "upprörd" av responsen på Star Wars-uppföljarna

Daisy Ridley berättar ärligt om vad hon känner kring fansens åsikter om den kontroversiella uppföljartrilogin.
Daisy Ridley har studsat runt i media den senaste tiden, med diverse uttalanden om såväl sin gamla Star Wars-trilogi (där hon spelade Rey) som den nya film hon ska spela in under regi av Sharmeen Obaid-Shinoy.
 
Nu har hon pratat med Josh Horowitz på podden Happy Sad Confused, och berättat lite om sina tankar kring det mottagande som hennes Star Wars-filmer fick.
 
- Det är fortfarande upprörande, för man vill inte att folk ska känna att man har gjort ett dåligt jobb med det de är fans av. Rians film var extremt splittrande. Det kändes verkligen som att den första var ganska… alla svarade på den på samma sätt. Och sen Rians film, extremt splittrat, den sista filmen, extremt splittrat.
 
Ungefär såhär går det till i kommentarsfälten när Star Wars-uppföljarna diskuteras.
 
Ridley passar också på att kommentera ett av de kontroversiella inslagen i episod nio, “The Rise of Skywalker”: kyssen mellan Rey och Kylo Ren.
 
- Det kändes förtjänat… min känsla i det ögonblicket var att det var ett farväl. Och det kändes förtjänat. Man kan kalla en kyss för tusen saker, men jag kände att det var ett farväl.
 
Att bygga vad som verkade vara en kärleksrelation mellan Rey och Kylo Ren var en av många kontroversiella aspekter med “The Rise of Skywalker”. Vissa älskade det, och hade velat se karaktärerna gå i den riktningen sedan åtminstone “The Last Jedi”, medan andra hatade det och uppfattade det som framtvingat.
 
Den omtalade kyssen mellan Rey och Kylo Ren/Ben Solo.
 
Responsen på de sequelfilmerna och Ridleys karaktär Rey har som hon själv säger varit minst sagt splittrad, med folk som hatar dem och folk som älskar dem. Iochförsig hör en splittrad respons kanske till “Star Wars”. Även George Lucas prequelrullar är och förblir vattendelare. Förhoppningsvis lyckas Ridley och Sharmeen-Oboid med sin kommande Star Wars-film få ihop något som de flesta Star Wars-fans kan uppskatta.
 
Klippet där Ridley diskuterar responsen på filmerna kan ses nedan.
 
Vad tycker du om sequeltrilogin? Ser du fram emot att återse Ridley som Rey?
 
| 30 januari 2024 17:30 |