Film

Skribent

Alexander Svensson

24 november 2023 | 20:30

Bortglömt "Shrek"-klipp från 1995 har letat sig ut på nätet - träsktrollet har aldrig varit fulare

Låt oss dyka ner i Shreks mörka historia...
“Shrek”-filmerna är en av de största och mest framgångsrika animerade franchises som gjorts. De följer det surmulna träsktrollet Shrek på diverse äventyr genom en fantasyvärld som både inspireras av och driver med gamla sagor. Men “Shrek”-filmerna kunde sett väldigt annorlunda ut.
 
En “Shrek”-film var nämligen i produktion så tidigt som 1995 (den första “Shrek” släpptes 2001). Den versionen ska enligt uppgift ha varit tänkt som en mörkare lågbudgetfilm, och inte som den färgglada familjefilm “Shrek” slutligen blev.
 
Den mörka “Shrek”-filmen blev aldrig verklighet, men man hann göra en kort test-scen i vilken Shrek, fulare än någonsin, slungar iväg något som ser ut som en blek och ful vätte från Warcraft och dansar till “I Got You” med James Brown. Scenen har nu letat sig ut på nätet via Youtube-kanalen The Zoom Art Studio och spridits på Twitter. Du kan själv se videon (och räkna pixlarna) här nedan:
 
 
Mycket kunde ha varit annorlunda med “Shrek.” Filmen skulle ursprungligen ha komikern Chris Farley i huvudrollen, men han avled tragiskt nog 1997, endast 33 år gammal. Han ska enligt uppgift ha hunnit spela in de flesta av sina repliker innan sin död. Mike Myers blev vald att ersätta honom, och har spelat det enstöriga men heroiska träsktrollet i fyra filmer. Och mer kan det bli, då det ryktas att en femte film är på gång.
 
Vad tycker du om “Shrek”-klippet från 1995? Hade du velat se en annorlunda version av “Shrek”?
| 24 november 2023 20:30 |