Film

Skribent

Thomas Linnaeus

4 april 2023 | 17:00

Stora planer för “Shrek 5” - casten förväntas återvända

Chris Meledandri, chefen för Illumination som ligger bakom “Dumma mej"-filmerna, avslöjar att man just nu jobbar på en femte “Shrek”-film.
Efter att “Shrek: Nu och för alltid” släpptes 2010 har det inte kommit nya filmer i huvudserien om det gröna träsktrollet och hans vänner. Men en quadrologi av “Shrek”-filmer och två “Mästerkatten i stövlar”-spinoffs räcker tydligen inte.
 
Variety har i samband med premiären av “Super Mario Bros. Filmen”, som kommer från “Dumma mej”-skaparna Illumination, intervjuat filmbolagets VD och skapare Chris Meledandri, som gärna vill göra nya “Shrek”-filmer. Förutom att vara chef för Illumination är han nämligen involverad i DreamWorks olika projekt.
 
Framtiden för monstret med den skotska brytningen ser ljus ut. Meledandri har stora planer för att återförena casten från de första filmerna, där Mike Myers (Shrek) Cameron Diaz (prinsessan Fiona) och Eddie Murphy (åsnan med passande namnet Åsnan) förväntas låna ut sina röster till “Shrek 5”.
 
- Det är inte så olikt processen som vi hade med "Mario", där du tittar på vad grunden är för serien, som publiken har älskat, och du gör ditt bästa för att hedra dessa faktorer. Och sedan jobbar du hårt med att bygga på berättelsen och nya karaktärer som tar dig till en helt ny nivå. Då är originalcasten en viktig del för projektet, berättade Meledandri om filmen.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Steve Carell, Danny Trejo, och Chri Meledandri på premiären av "Minioner: Berättelsen om Gru".
 
Ingen deal är klar med skådespelarna, men Meledandri menar att förhandlingarna går bra:
 
- Vi tror att skådespelarna kommer tillbaka. Samtalen har precis börjat, och varje indikation som vi har fått är att skådespelarna visar en enorm entusiasm inför att återvända, berättar Illumination-chefen.
 
Chris Meledandri är inte den enda som är sugen på att återvända till “Shrek”-universumet. I samband med premiären av “Mästerkatten 2” som släpptes i december förra året, uttalade sig även Eddie Murphy om möjligheten att spela Åsnan igen.
 
- Om DreamWorks någonsin skulle göra en till “Shrek”, skulle jag tacka ja inom två sekunder. Jag älskar Åsnan! De gjorde två "Mästerkatten"-filmer och jag tänkte: "de borde ha gjort en film med Åsnan för han är mycket roligare än Mästerkatten. Jag älskar Mästerkatten, men han är inte lika rolig som Åsnan.
 
Det låter ju åtminstone som att Eddie Murphy kommer att återvända till filmserien. Förhoppningsvis vill även Mike Myers, Cameron Diaz och givetvis Mästerkatten själv, Antonio Banderas även återvända till “Shrek 5”.
| 4 april 2023 17:00 |