Film

Skribent

MovieZine

4 juli 2023 | 19:30

Bill Murray vore perfekt som Sickan i Jönssonligan! Se den virala trailern

Du trodde väl inte att vi hade sett det sista av Wes Anderson-parodier på Youtube?
Trailers som skapat av AI dök upp som en het trend under våren och sommaren. En trend som man kanske snabbt tröttnade på, för de flesta handlade om att Wes Anderson-ifiera olika kända franchiser.
 
Men vi missade den här versionen där en äkta skandinavisk kronjuvel har fått sig en remake. Bill Murray och Adam Driver planerar en lysande kupp i "The Great Caper" - spana in trailern nedan:
 
 
Danska kino.dk var först med att uppmärksamma klippet, där komedi-klassikern "Olsenbanden" fått sig en Wes Anderson-behandling. Det hela utspelar sig i "ett inget ont anande Köpenhamn" där tre småtjuvar ger sig ut på halsbrytande äventyr.
 
I de danska filmerna, som mest populära under 1970-talet, mötte vi hjärnan Egon, excentriske Benny och pålitlige Kjeld. Filmerna inspirerade sedan den svenska versionen "Jönssonligan" med Gösta Ekman i spetsen.
 
Och visst är det lätt att föreställa sig en Hollywood-remake med Bill Murray i huvudrollen som Sickan och Willem Dafoe som sprängexperten Dynamit-Harry? Vilken jädra smäll det kunde bli!
| 4 juli 2023 19:30 |