Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

24 augusti 2023 | 17:30

Årets största film blir snart ännu större: "Barbie" går upp på IMAX

“Barbie” har siktet inställt på stjärnorna, men Ken är bara Ken.
Warner Bros. tänker dra in varenda slant som går att få in via “Barbie”. Filmen tar snart över titeln som årets mest inkomstbringande film från “The Super Mario Bros. Movie”. För att säkerställa att just detta sker har Warner Bros. bestämt att släppa filmen på IMAX, denna gång med helt nytt material (utvalt av regissören Greta Gerwig) som drar igång när eftertexterna rullat klart.
 
Warner Bros har bekräftat att den 22 september börjar IMAX-visningarna i Nordamerika och i utvalda internationella marknader under en veckas tid. Gerwig passade på att säga några ord också:
 
- Vi gjorde “Barbie” för stora skärmar, så det är spännande att kunna visa den på IMAX, den största skärmen som finns. Som ett speciellt tack till alla “Barbie”-fans kommer vi dela med oss av lite mer material från teamets fantastiska arbete genom att visa upp nya scener som vi hoppas publiken kommer tycka om.
 
“Barbie” har i dagsläget spelat in hisnande $1,3 miljarder världen över och kan snart toppa “Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 2” som Warner Bros mest inkomstbringande film någonsin. Det intressanta är att “Barbie” inte visades på några premium-dukar som också kostar mer och bidrar till mer i intäkter; dessa dukar har visat “Oppenheimer” som hade premiär samtidigt.
 
Om vi i Sverige ingår i “utvalda internationella marknader” återstår att se.
 
Hade du velat se “Barbie” på IMAX?
| 24 augusti 2023 17:30 |