Serie

Skribent

Andreas Samuelson

30 oktober 2023 | 19:45

Dags för nya gastar och demoner: Amazon gör tv-serie av ”Poltergeist”

Den klassiska rysaren från 1982 återupplivas ännu en gång när Amazon nu planerar att förvandla den till TV-serie.
Den Steven Spielberg-producerade ”Poltergeist” skrämde slag på en hel generation när den kom ut 1982. Tobe Hooper (”Motorsågsmassakern”) regisserade filmen om familjen Freeling som upptäcker att deras hus är fullt av kusliga spöken som kontaktar - och kidnappar - yngsta dottern Carol Anne via deras TV.
 
Filmen blev en enorm framgång som följdes av två uppföljare, TV-serien “Poltergeist: The Legacy” och en remake 2015. Nu ser det ut som om Amazons tidigare planer på att återuppväcka ”Poltergeist” sedan deras uppköp av MGM kommer resultera i en TV-serie.
 
Ingen information om handling med undantag för att den ska vara i samma universum som filmerna. Inte heller om talang framför eller bakom kameran, med undantag för exekutiva producenterna Darryl Frank (”The Americans”, ”Taken”) och Justin Falvey (”The Haunting of Bly Manor”), skriver Variety.
 
Serien blir en i raden av flera Amazon-projekt baserade på MGM-titlar, inklusive  “Robocop,” “Legally Blonde,” “Barbershop” och “The Girl With the Dragon Tattoo”. Vi får bara hoppas att serien håller högre nivå än uppföljarna och - speciellt - den färglösa remaken...
 
Blir du sugen på en ”Poltergeist”-serie?
| 30 oktober 2023 19:45 |