Film

Skribent

Tobias Andersson

3 mars 2023 | 21:01

”Poltergeist” gör sig redo att hemsöka dig – igen

Amazon vill återuppliva ”Poltergeist”-franchisen. De osaliga andarna ska förhoppningsvis introduceras för en ny generation skräckfanatiker.
Spökrysarens senaste återkomst 2015 (då i form av en fantasilös remake) gjorde väl ändå ingen särskilt glad, eller hur? Resultatet som rullade upp på biodukarna blev inte ens en bråkdel så gastkramande som Tobe Hooper och Steven Spielbergs megakultiga 80-talsskräckis. Det är vi nog alla mäktande överens om.
 
Sedan Amazon norpat ”Poltergeist”-rättigheterna vid deras köp av MGM så ser de nu ut att vilja göra ett nytt försök med att blåsa liv i den skrämmande filmföljetongen. Åtminstone är det något som nöjesjournalisten Jeff Sneider säger sig ha källor på.
 
– Den är prioriterad. Skräck är en het genre just nu och ”Poltergeist” är Amazons stora skräckgrej och den kommer de nyttja fullt ut, sa han till podden The Hot Mic, uppmärksammad av Bloody Disgusting.
 
– Men situationen är komplicerad då det faktum är att Steven Spielberg troligtvis behöver vara involverad på ett eller annat sätt, sa han också.
 
Det rör sig säkerligen om rättighetsskäl, då Spielberg stod som producent av originalet. Så någon form av upphovsrätt har han säkerligen till ”Poltergeist”-varumärket.
 
Myrornas krig är inte att leka med.
 
Förutom originalfilmen och remaken så har spökena dykt upp för hemsökelse-eskapader i två uppföljare och en rätt bortglömd tv-serie, ”Poltergeist: The Legacy”.
| 3 mars 2023 21:01 |