LISTA

Skribent

Pontus Sagvold

19 maj 2024 | 14:30

Sveriges filmälskare har röstat: 10 mest efterlängtade biofilmerna i sommar

Popcornaction, superhjältar och konstig art house lockar när svenskarna får välja sommarens filmer.
Sommaren är stekhet och vissa av oss vill bara fly in i en luftkonditionerad biosal, äta för mycket popcorn och se saker explodera. Problemet är att det är svårt att välja vilken film som är värd att käka snacks till. Lösningen på bekymret är enkel: MovieZines läsare har röstat fram de tio filmerna de ser absolut mest fram emot att se!
 
Nedan hittar du de tio filmerna du inte får missa den här sommaren.
 
 

10. Kinds of Kindness - 28 juni

 
Yorgos Lanthimos och Emma Stone återvänder med en antologifilm som sägs vara bisarrare än “Poor Things” (hur?). De har belönat oss med en spellängd på nästan tre timmar. I en filmsommar som är fylld av uppföljare kan det vara bra för själen att en kväll marinera i originalitet. Premiär 28 juni.
 
 

9. Trap - 9 augusti

 
M. Night Shyamalan är inte alltid bra, men hans filmer är aldrig tråkiga. I filmen tar en far sin tonårsdotter till en popkonsert, men lär sig sedan att konserten är en fälla för att fånga en mördare känd som “The Butcher” och att absolut ingen är tillåten att lämna arenan. En spännande premiss som garanterat kommer ta oväntade Shyamalan-vändningar. Ser ut att vara en perfekt popcornrulle. Premiär 9 augusti.
 
 

8. Horizon: An American Saga - 28 juni & 16 augusti

 
Kevin Costner är tillbaka med en gigantisk västernrulle som för närvarande är i två delar, men planeras att sammanlagt bli fyra. Costner ryktas själv ha gått in med 20 miljoner dollar för att hjälpa finansiera filmerna. Första kapitlet är tre timmar och vem vet hur lång de andra kommer att vara? Det här är utan tvekan årets intressantaste satsning. Premiär 28 juni för “Kapitel 1” och 16 augusti för “Kapitel 2”.
 
 

7. Bad Boys: Ride or Die - 5 juni

 
Martin Lawrence och Will Smith är tillbaka för en fjärde gång som Bad Boys, men den här gången är de på flykt från polisen. Förmodligen inget mästerverk, men garanterat underhållande. Saker kommer att sprängas och roliga saker kommer att sägas. Behövde vi den här filmen? Nej. Är det kul att se Martin Lawrence och Will Smith? Oh, ja! Premiär 5 juni.
 
 

6. Twisters - 17 juli

 
En uppdatering av 90-talsfilmen “Twister” som ställer frågan: Kan vind vara spännande? I filmen riskerar ett gäng stormjägare sina liv i ett försök att testa ett nytt vädervarningsystem. Det låter tråkigt i text, men trailern är ball! Plus har Glen Powell en av huvudrollerna, vilket han borde ha i alla filmer. Premiär 17 juli.
 
 

5. Insidan ut 2 - 17 juli

 
Uppföljare till vad som kan vara Pixars bästa film någonsin. I tvåan följer vi Riley som nu är tonåring och upplever helt nya känslor som: skam, avund, ångest och led. Premiär 17 juli.
 
 

4. A Quiet Place: Day One - 28 juni

 
Äntligen får vi se det intressanta! I ettan och tvåan av filmserien ser vi en värld som anpassat sig till monstren, men i den här ser vi vad som hände när ingen hade en aning om att de skulle vara tysta. Förhoppningsvis är det bara för oss att luta tillbaka och se jobbiga högljudda personer mördas av utomjordingar. I huvudrollen ser vi Oscarsvinnaren Lupita Nyong’o. Premiär 28 juni.
 
 

3. Furiosa: A Mad Max Saga - 22 maj

 
Gubben George Miller verkar ha gjort det igen. Efter första trailern var många oroliga över dataanimeringen, men enligt tidiga recensioner från Cannes verkar det ha varit korkat av oss att tveka på mannen bakom “Happy Feet”. I filmen följer vi Furiosa (Anya Taylor-Joy) och ser hennes liv innan hon träffade Mad Max. Premiär 22 maj.
 
 

2. Alien: Romulus - 14 augusti

 
Den näst mest efterlängtade filmen är den sjunde Alien-filmen och utspelar sig mellan händelserna i första och andra filmen. I registolen sitter Fede Alvarez som tidigare gjort riktigt bra skräckfilmer som “Don’t Breathe” och “Evil Dead”-filmen från 2013. Enligt trailern tycks rullen luta åt skräckhållet och förhoppningsvis är den lika bra som filmerna den utspelar sig mellan. Premiär 14 augusti.
 
 

1. Deadpool & Wolverine - 24 juli

 
Och den mest efterlängtade filmen är självklart “Deadpool & Wolverine”. I rullen så teamar Deadpool och Wolverine ihop för att tillsammans stoppa en gemensam fiende. Trailern är extremt lovande och filmen ser ut att vara en buffé av kvicka Deadpool-kommentarer och underhållande övervåld. Superhjältefilmerna kanske går mot sin död, men den här håller garanterat pulsen vid liv en liten stund till. Premiär 24 juli.
| 19 maj 2024 14:30 |