Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 maj 2024 | 22:25

Nytt på Netflix: Henrik Lundqvist öppnar upp sitt hjärta i hyllad dokumentär

Se ett berörande hyllningsporträtt av en av våra största hockeyhjältar.
En ny dokumentärfilm som lär tilltala svenska hockeyfans har just landat på Netflix.
 
Det är "Open Heart", som fått den svenska titeln "Henrik Lundqvist: Öppet hjärta", som kom upp på streamingtjänsten tidigare i veckan och klättrar snabbt på tittartoppen. I skrivande stund är filmen den 5:e mest sedda på svenska Netflix.
 
Dokumentären följer Henrik Lundqvists karriär och väg tillbaka efter den stora hjärtoperationen – från att han räddade New York Rangers till försöket att göra comeback.
 
MovieZine var på plats när "Open Heart" premiärvisades på Tribeca Film Festival i New York 2023. Huvudpersonen själv var på plats för att ta emot publikens och fansens jubel:
 
- Det var en process att hantera alla dessa känslor, något som jag tror många atleter går igenom mot slutet av sina karriärer. Man tänker inte på det innan den dagen kommer. Det är skrämmande och kom som en överraskning, berättade en rörd Henrik Lundqvist för publiken efter filmen.
 
- Jag ville berätta en livshistoria snarare än om sport. Jag träffade Jonathan (Hock, regissören) och kände direkt hur mycket kärlek, respekt och förståelse han hade. Och när jag ser filmen förs jag tillbaka till det ögonblicken, det blir väldigt emotionellt.
 
"Filmen är en hjältesaga, ett fanporträtt, och en hyllning till en älskad idol. Vi får kika in bakom kulisserna på lagom avstånd, vi får glädjas med hans framgångar och heja på honom i motgångarna" skriver vår recensent Annika Andersson. "Ett fint och respektfullt porträtt av en idrottsstjärna som berör långt utanför fankretsarna!"
 
Mer om filmen i klippet nedan.
 
| 19 maj 2024 22:25 |