Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

20 maj 2024 | 06:00

Tv-tips: Julia Roberts skruvar upp charmen till tusen - inte ens Oscarsjuryn kunde stå emot

När Julia Roberts bestämmer sig för något är det svårt att stå emot.
Tänka sig vad lite rätt attityd kan göra för ens karriär. Trebarnsmamman Erin (Julia Roberts) lyckas efter många om och men att knipa en tjänst hos advokatfirman hon haft ögonen på.
 
Av en ren slump hittar hon suspekt information kring en affär som leder henne djupare in i en korrupt historia som kretsar kring förorenad dricksvatten. Invånarna i fråga har blivit sjuka men ingen har lyft ett finger för att ta tag i problemet - fram tills att Erin trillar in med rätt attityd, ett hjärta av guld och absolut inget att förlora. 
 
 
Jag har fått upp ögonen på nytt för Robert det senaste året. Jag har kommit ikapp med ett par klassiker som jag lyckats undvika - fy skäms, jag som skriver om film - och min kärlek för skådespelerskan har blommat på nytt. Vilken charm! Utstrålning! Leende! Pondus! Hon kan definitvt bära upp en film helt på sina axlar, inte för att det behövs i detta fall.
 
Här får hon stark uppbackning av en dundervarm och annorlunda Aaron Eckhart, för att inte nämna sympatiska Albert Finney i rollen som Erins chef Ed Masry. 
 
Rollen som Erin gav Julia Roberts hennes första och enda (!!) Oscar och jag kan inte vänta tills hon vinner sin andra statyett. Det är en inspirerande historia om styrka, envishet och att stå på sig när alla andra säger att man har fel. Ikväll visas filmen - som är baserad på en sann historia - på tv. Missa ej! 
 
Här kan du se "Erin Brokovich": 

• Ikväll 22:00 på TV8
• Streama på Netflix, Tele2 Play eller Viaplay 
• Hyr/köp på SF Anytime eller iTunes
 
 
Vad tycker du om Julia Roberts prestation som vann henne en Oscar? Kommentera gärna. 
| 20 maj 2024 06:00 |