Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 april 2024 | 10:00

Zack Snyder har en plan - vill ”rädda” sin kontroversiella film från 2011

Förtjänar "Sucker Punch" att få en andra chans?
Regissören Zack Snyders brokiga filmografi har plats för många toppar och dalar.
 
En film som räknas till hans mindre kända, eller populära, är 2011 års "Sucker Punch". Inklämd mellan "Watchmen" och "Man of Steel" kom en actionspäckad fantasy med lättklädda unga tjejer i huvudrollerna - de flesta kritiker skakade bara på huvudet.
 
Snyder har dock inte kunnat släppa filmen, som han anser förtjänar att släppas i en bättre version. Detta enligt en stor intervju hos Empire:
 
- Den enda filmen som jag skulle ändra något i är ”Sucker Punch”, för den blev aldrig ordentligt färdigställd. Inte ens Director’s Cut är den rätta versionen. Det är bara en förlängd version. Om jag fick chansen skulle jag fixa till den filmen.
 

"Allt material är redan inspelat"

 
Snyder gör sällan bara en version av sina filmer. "Batman v Superman" fick flera utgåvor och Netflix-aktuella "Rebel Moon" ska släppas i förlängda, våldsammare versioner. Vad gäller "Sucker Punch" finns allt material redan inspelat:
 
- De behöver bara låta mig klippa ihop det. Vi frågar då och då. Vi får fråga dem igen. Jag tror det måste ske i ett fönster då ingen äger rättigheterna till filmen.
 
 
Emily Browning, Jena Malone, Abbie Cornish, Vanessa Hudgens, Jamie Chung, och Carla Gugino spelade huvudrollerna i en over-the-top-actionrulle om tjejer som förtrycker sina plågade liv och flyr in i vilda fantasy-världar.
 
"Sucker Punch" blev inte bara dissad av kritiker. Även publiken uteblev och filmen floppade hårt rent ekonomiskt på bio. Men den har fått en kultstämpel med åren, och har sina hängivna fans som säkert vill se mer.
 
Vad gör Snyder härnäst? Nästa fredag släpper han sci-fi-fortsättningen "Rebel Moon - Part Two: The Scargiver" på Netflix.
 
 
Vad tycker ni - förtjänar "Sucker Punch"- upprättelse? Kommentera gärna.
| 10 april 2024 10:00 |