Film

Skribent

Alexander Svensson

18 april 2024 | 19:15

Zack Snyder avslöjar: Leonardo DiCaprio spelade nästan Lex Luthor

Och skådespelaren kom dessutom med en bra idé som Snyder använde sig av i "Justice League".
Zack Snyder möter pressen igen, den här gången för att marknadsföra “Rebel Moon: Part Two - The Scargiver” som har premiär på Netflix imorgon. Inför det har han satt sig ner med Josh Horowitz i hans podd “Happy Sad Confused”, och som alltid när det gäller Zack Snyder så kommer han med överraskande och anmärkningsvärda uttalanden.
 
Nu berättar han nämligen att ingen mindre än Leonardo DiCaprio ska ha varit aktuell för rollen som Lex Luthor i “Batman v Superman: Dawn of Justice”, en roll som i slutändan spelades av Jesse Eisenberg. Den legendariske skådespelaren ska enligt Snyder ha kommit med ett flertal bra idéer kring materialet, trots att han i slutändan inte tog rollen. Snyder säger följande:
 
Jesse Eisenberg gjorde en kontroversiell rolltolkning av Lex Luthor i "Batman v Superman". Hade det funkat bättre med DiCaprio måntro?
 
- Jag pratade med Leonardo DiCaprio om det. Jag tror att han var intresserad. Han hade många bra idéer faktiskt. Jag tror att han, när det kom till kritan, var lite “ehh, jag vet inte”, men han var väldigt smart i hur han såg på materialet, och väldigt smart i hur han såg på karaktären. Jag tror att det var han som kom med idén att Superman skulle kunna slåss mot Justice League.
 
Så trots att DiCaprio inte tog rollen som Luthor gjorde han alltså avtryck på Snyders DC-filmer: Superman får mycket riktigt slåss mot the Justice League, i filmen “Justice League” (sekvensen finns även med i The Snyder Cut-versionen). Att DiCaprio varit engagerad i “Batman V Superman” lär nog överraska många, då skådisen snarare gjort sig känd för att inte skådespela i stora blockbusters, utan föredra mer jordnära dramafilmer.
 
Striden mellan Superman och Justice League var tydligen Leonardo DiCaprios idé...
 
Men om DiCaprio kunde lockas till att spåna idéer kring Superman-fokuserade slagsmål ihop med Zack Snyder så är det kanske inte omöjligt att vi en dag får se honom dra på sig spandex och ta till skyarna i en Marvel- eller DC-rulle.
 
 
Hur tror du att "Batman V Superman" blivit med Leonardo DiCaprio som Lex Luthor?
 
| 18 april 2024 19:15 |