Spel

Skribent

Viktor Eriksson

29 april 2024 | 21:30

Xbox vill att nästa “Fallout” släpps snarast möjligt

Lär i så fall krävas att någon annan än Bethesda utvecklar det.
“Fallout” har definitivt en stund i rampljuset just nu i och med Prime Videos nyligen släppta tv-serie baserad på den populära rollspelsserien, som i sin tur återuppväckt populariteten för de ursprungliga spelen.
 
Det senaste spelet i huvudserien var “Fallout 4” som släpptes 2015 och enligt uppgifter till Jez Corden på The Xbox Two Podcast ska Xbox vilja att nästa spel släpps snarast möjligt för att dra nytta av den förnyade populariteten.
 
Just nu förväntas det dock vara ett tag kvar tills dess. Först ska nämligen “Fallouts” spelutvecklare Bethesda (som ägs av Xbox och Microsoft) göra färdigt “Starfield” och därefter göra klart det enorma fantasyrollspel “The Elder Scrolls 6” som fortfarande inte har ett släppdatum.
 
Att “Fallout 5” skulle kunna dyka upp först under 2030-talet är därmed inte osannolikt. Det återstår att se om “Fallout”-tv-serien och den rådande hajpen kan hålla igång tills dess. Alternativet skulle vara att Xbox låter någon annan spelstudio utveckla ett “Fallout”-spel för att snabba på processen.
 
Det senaste “Fallout”-spelet som inte utvecklades av Bethesda var “Fallout New Vegas” som släpptes 2010 och istället gjordes av Obsidian Entertainment.
 
 
| 29 april 2024 21:30 |