Serie

Skribent

MovieZine

29 augusti 2023 | 21:30

Actionpackade "Who is Erin Carter?" tar hela världen med storm

Den nya actionserien med svenska Evin Ahmad är en global succé - numero uno på Netflix!
Netflix har en ny tittarsuccé. Nu står det klart att actiondramat "Who is Erin Carter?" är deras mest streamade serie i världen, bara fem dagar efter premiären. Svenska Evin Ahmad syns i huvudrollen som lärarinna med ett hemligt förflutet.
 
Miniserien ska redan lockat 13,2 miljoner tittare, enligt Variety. Därmed petar den ned dokumentärserien "Depp v. Heard" till andraplatsen på den globala topplistan.
 
Igår kväll kunde vi se Evin Ahmad ta emot tv-priset Kristallen för sin roll i en annan spännande Netflix-serie - "Snabba cash". När hennes komplexa kvinnoroller kom på tal sade hon:
 
- Jag försöker porträttera de kvinnor jag själv har saknat att se. Jag gillar att utmana lite, vara lite rebellisk.
 

Evin Ahmad om svettiga slagsmål i "Who is Erin Carter"?

 
I en längre intervju med WhatToWatch berättar Evin om inspelningen av svettiga och intensiva actionscener i den nya serien:
 
- Det var väldigt kul - svettigt, hett och kul! Det är något speciellt med våld och koreografi och grymma kvinnliga karaktärer. Jag gillar rytmen man hittar i ett slagsmål. Det var svårt, såklart, men underbart att få göra det - även när det ibland gör ont!
 
Samtidigt avslöjar hon hur hon fick kämpa med språket för att spela brittiska Erin Carter trovärdigt:
 
- De var så noga med accenten att det var skrämmande! Så jag hade min dialektcoach med mig varje morgon och kväll. Ett ord jag verkligen kämpade med var "corridor" för i Sverige säger man "korri-DOR". Det var löjligt, till slut sa jag bara "hallway"!
 
"Who is Erin Carter?" finns nu att streama på Netflix.
| 29 augusti 2023 21:30 |