Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 december 2019 | 08:00

Wes Ball gör nästa ”Apornas planet”

”The Maze Runner”-regissören står bakom nästa del i filmserien. Oklart om det blir en reboot eller uppföljare.
Disney har bokat en resa tillbaka till Apornas planet. Det är studions första projekt runt en stor Fox-franchise sedan Disney köpte 20th Century Fox i början av året. Hollywood Reporter berättar att Wes Ball ska regissera.

Ball blev känd med ”The Maze Runner” år 2014, och fick sedan bygga vidare på sin young adult-franchise med två uppföljare. Han var också kopplad till Fox-filmen ”Mouse Guard” med Andy Serkis, en film som dock lades ned precis innan inspelningen.

”Apornas planet” inleddes redan 1968 med ett ikoniskt Charlton Heston-äventyr. Tim Burton försökte sig på en nyinspelning år 2001, men den floppade. År 2011 kom nästa försök, med mera framgångsrika ”Apornas planet :Revolution” i Rupert Wyatts regi och med Andy Serkis som blåste liv i apledaren Caesar. Den senaste filmen ”Apornas planet: Striden” kom 2017.

Det är oklart om nästa film ska bli en reboot eller en uppföljare till de senaste filmerna.
 
 
"Jag växte upp med originalet och jag älskar den senaste trilogin. Jag skulle bara göra filmen om jag visste att jag kan göra något speciellt, samtidigt som de tidigare filmerna hedras. Vi har något som börjar se ut som ett fantastiskt nytt kapitel", skriver regissören Wes Ball på Twitter.

Vilken "Apornas planet"-film är din favorit?
| 4 december 2019 08:00 |