Film

Skribent

Andreas Samuelson

4 september 2023 | 13:00

Idag släpps den nya maffiakomedin som totalsågas av kritikerna

Nu kan du se komedin med Toni Collette som oväntad maffiaboss i Italien - om du vill ignorera kritikernas brutala slakt av filmen...
Man kan tänka att en lättsam komedi med en begåvad, Oscarsnominerad skådespelare i huvudrollen och i regi av kvinnan bakom en av 2000-talets mest framgångsrika filmer. Men trots Toni Collette och ”Twilight”-regissören Catherine Hardwickes närvaro så har det inte gått något vidare för ”Mafia Mamma”.
 
Handlingen följer en medelålderskrisande kvinna (Collette) som upptäcker att hon ärvt sin avlidna farfars maffiaimperium i Italien. Filmen släpptes redan i april men drog endast hem 7 miljoner dollar på en 41 miljoners budget. Troligen kan hänsynslösa recensioner ha något med misslyckandet att göra.
 
Bland annat skriver David Stratton för The Australian att ”den är alldeles för våldsam för att klara sig som komedi (den barnförbjudna åldersgränsen är välförtjänt) och inte tillräckligt intressant för att fungera som en riktig maffiathriller.”
 
Erik Childress från Movie Madness Podcast fortsätter med att ”Det återkommande skämtet om att ingen har sett Gudfadern är en passande metafor för alla som är inblandade i det här.”
 
John Serba för Decider är inte mindre skonsam i sin recension när han skriver att ”Mafia Mamma får naglar på en svart tavla att låta som Barry White.” Och som avslutande slutkläm summerar Maxwell Rabb från Chicago Reader filmen med ”Den rör sig taktlöst från scen till scen, utrustad med överdrivan eldstrider och usla skämt, vilket resulterar i en febrig filmupplevelse.”
 
Hårda ord för en harmlös liten film. Om du fortfarande är tillräckligt fan av alltid sevärda Collette eller maffiakomedier i allmänhet så kan du i vilket fall som helst se filmen på VOD-tjänster såsom SF Anytime, Blockbuster och iTunes.
 
Se trailern här:
 
 
Blir du sugen på att se ”Mafia Mamma”?
| 4 september 2023 13:00 |