Film

Skribent

Thomas Linnaeus

22 december 2023 | 01:07

Vin Diesel anklagas för sexuella övergrepp - stäms av tidigare kollega

En tidigare kollega till Vin Diesel anklagar filmstjärnan för att ha hållit fast henne, tafsat på henne och tvingat henne att röra hans könsorgan.
Asta Jonasson, en tidigare assistent på Vin Diesels bolag One Race, har stämt filmstjärnan. Hon anklagar Diesel för bland annat sexuella övergrepp, diskriminering och för att ha avskedats på felaktiga grunder under 2010, rapporterar Vanity Fair.
 
I stämningen står det att Diesel ska ha hållit fast Jonasson, tafsat på henne och tvingat henne att röra hans erigerade penis på ett hotellrum för 13 år sedan. Därefter ska hon ha fått sparken från bolaget One Race efter en två veckor lång anställning.
 
Det står även att "Jonasson kände sig hjälplös, hennes självkänsla var i botten och hon ifrågasatte sina egna färdigheter och om det krävdes att hon använde sin kropp för att få en framgångsrik karriär".
 
Efter uppsägningen skrev Jonasson på ett avtal som hindrade henne från att tala om dessa händelser. I slutet av 2022 kom dock den nya lagen Speak Out Act, som möjliggör för människor att bortse från dessa typer av avtal om det handlar om sexualbrott.
| 22 december 2023 01:07 |