Film

Skribent

Daniel Berglund

22 december 2023 | 08:30

Låtarna till musikalfilmen "Mean Girls" är avslöjade!

Vi lyfter olika aspekter av nyheten och vad det innebär för filmen som helhet. Så otroligt fetch!
Det har precis avslöjats 11 stycken låtar som kommer att vara med i filmatiseringen av "Mean Girls"-musikalen! Dessa är:
 
🞄 “Cautionary Tale”
🞄 Ny låt av Reneé Rapp
🞄 “Meet The Plastics”
🞄 “What’s Wrong With Me?”
🞄 “Sexy”
🞄 “Someone Gets Hurt”
🞄 “Revenge Party”
🞄 “Someone Gets Hurt (Reprise)”
🞄 “World Burn”
🞄 “I’d Rather Be Me”
🞄 “I See Stars”
 
Detta är alltså 11 som vi vet just nu! I kontrast hade Broadway-musikalen hela 21 låtar. Det vi ser på listan är ett tydligt fokus på Regina George. Personligen är jag rädd att Cady - som egentligen är huvudpersonen - kommer att hamna i skymundan. Flera låtar centrala till hennes berättelse och inre strävan har helt utelämnats, vilket säkerligen är ett negativt tecken. 
 
År 2020 var i princip hela musikalens låtlista - OBC såklart - på min Spotify Wrapped, och låtarna “It Roars”, “World Burn”, och “Someone Gets Hurt” tog faktiskt 1a, 2a, och 4e-platsen! Ni kan därför ana att jag blev smått chockad när “It Roars” inte dök upp på filmens låtlista. Men det är värt att påpeka att dessa 11 nämnda inte är alla låtarna! Man kan exempelvis redan förbeställa albumet från filmen, som har 12 låtar - alltså ytterligare en låt utöver de som precis avslöjats. 
 
Jag hoppas även att “Stupid With Love”, “Where Do You Belong” och såklart en av musikals mäktigaste låtar: “Apex Predator”, kommer med i den finala listan. Just att den sistnämnda inte är med har upprört många fans och det kommer bli en ännu större debatt om låten visar sig vara utelämnad helt och hållet. En kvalificerad gissning är att den absolut är med - så det borde inte vara något att oroa sig över. Det är säkerligen den 12e låten på albumet.
 
En annan kontrovers som kommit upp i och med listan är att “What’s Wrong With Me” är med - som många av musikalens älskare (däribland mig själv) - inte tycker om alls. Samma gäller till en viss grad även “Cautionary Tale” - även om jag förstår att den hade varit svår att ta bort då det är den introducerande låten. 
 
Jag vill även lyfta att Chris Briney, som spelar Aaron Samuels, har bekräftat att han inte sjunger i filmen. Det jag inte fattar är varför de i musikalfilmer så otroligt ofta rollsätter sjungande karaktärer med skådespelare som inte kan sjunga alls (jag kollar på dig, Russell Crowe). Det är tur att Reneé Rapp, som spelar Regina George i filmen, är musikalartist och faktiskt spelade samma roll i Broadwayshowen 2019 (ni kan se fram emot den sjukaste sångrösten någonsin!).
 
Aaron Samuels är bland annat känd i musikalen för att harmonisera med just Regina George i “Someone Gets Hurt” - vilket vi alltså kommer att gå miste om i filmatiseringen. När Cameron Dallas var med som Aaron på Broadway, så togs harmoniseringen ut ur låten, så det är förmodligen den versionen som vi kommer få uppleva.
 
Jag tänker även på den kommande "Wicked"-filmen, och är tacksam att den är delad i två filmer, när jag ser hur mycket som klipps bort från "Mean Girls". Det är ju faktiskt rätt rimligt tycker jag, att man tar bort en del låtar - annars hade filmen varit lika lång (säkert längre) än musikalen, det vill säga två och en halv timme. Oavsett är låtarna det jag ser mest fram emot gällande musikalfilmen - då jag dessvärre är rätt pessimistisk över kvalitén annars. 
 
"Back me up, show choir!" (- Damian)
 
Är ni taggade på att se en filmatisering av musikalen? Vad tycker ni om originalfilmen och tror ni att denna nya kan vara en rolig tolkning? Kommentera gärna!
| 22 december 2023 08:30 |