Serie

Skribent

MovieZine

17 augusti 2023 | 08:30

Nordic noir-nytt: Vår första titt på "Kodnamn: Annika" med premiär i september

Nu är det inte långt kvar tills SkyShowtime får visa upp sin första svensk-finska originalserie.
Nu släpper SkyShowtime trailern för "Kodnamn: Annika", ett kriminaldrama i sex delar. Serien tar dig med bakom kulisserna i den dolda världen med konstbedrägerier på hög nivå och utforskar hur det går att leva med en dubbel identitet. 
 
Serien leds av Sannah Nedergård som den finska konstbedrägeriutredaren Emma/Annika och det här är hennes första huvudroll i en dramaserie.
 
- Att spela in den här serien var det mest intensiva arbete jag någonsin gjort, men jag har aldrig haft så roligt förut heller. Att spela Emma och Annika hade aldrig varit möjligt utan expertisen och värmen från varje person i vårt team. Jag tycker att det här är en serie gjord med passion, kommenterar hon.
 
 

Undercover i Stockholms konstvärld

 
Den finska polisen Emma Haka håller fortfarande på att avsluta sin utbildning som hemlig agent när hon skickas på uppdrag in i Stockholms korrupta värld inom konsthandeln. Den lugna och samlade Emma tar sig an sitt vilda och eldiga alias Annika Stormare med målet att komma närmare galleristen Rasmus Ståhlgren, misstänkt i ett ärende som byggs upp mot den tidigare oåtkomlige penningtvättaren Blanko.
 
När utredningen tar Emma djupare ner i den undre världen börjar linjerna suddas ut mellan henne och Annika, som en gång levde och har lämnat ett trassligt nät av mysterier bakom sig. För att hålla sig i Blankos spår måste Emma göra val som kan förändra livet för henne och hennes nära och kära för alltid – och samtidigt försöka att inte tappa bort sig själv.
 
 
Bland skådespelarna hittar vi också Ardalan Esmaili ("Snabba cash") som Rasmus Ståhlgren, Eva Melander ("Gränsen") som Rina Olander och Helena Bergström ("Änglagård") som Agatha Torstensson.
 
"Kodnamn: Annika" lanseras på SkySowtime i september.
| 17 augusti 2023 08:30 |