Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 november 2023 | 18:35

Vampyrskräckisen ”Nosferatu” med Bill Skarsgård har ett premiärdatum

Robert Eggers har kirrat 2024 års julklapp till alla skräckälskare. Men kan det bli läskigare än Pennywise?
Julen 2024 har just blivit betydligt läskigare. Focus Features bekräftar att rysaren ”Nosferatu”, en av nästa års mest efterlängtade, får biopremiär 25 december 2024.
 
Filmen är en nyinspelning av stumfilmsklassikern "Nosferatu" från 1922 F. W. Murnau, en film som i sin tur var en illa förklädd karbonkopia på Bram Stokers skräckhistoria om greve Dracula. Robert Eggers står för regin.
 
- Ja, den blir läskig. Det är en skräckfilm, en gotisk skräckfilm. Och det har inte gjorts en bra och riktigt läskig sådan på ett tag. Jag tror publiken kommer tycka den här är otäck, säger filmskaparen bakom "The Witch" och "The Lighthouse".
 
 
Mest ser vi förstås fram emot att se Bill Skarsgård iklä sig en ny ikonisk skräckfigur. Grabben som blev Pennywise med en hel generation ska spela den vedervärdige Count Orlok, som plågar stackars Nicholas Hoult och Lily-Rose Depp. Nyss släpptes de första bilderna, men ännu ingen ordentlig titt på Skarsgårds look i filmen.
 
Det är i skrivande stund inte klart om "Nosferatu" även når Sverige julen 2024. I värsta fall slipper vi honom fram till början av 2025.
 
| 28 november 2023 18:35 |